Een ongelukje kan altijd gebeuren. Thuis, op straat en op het werk. Dan is het wel zo fijn als je weet hoe je moet handelen. En dat is nou precies wat je leert tijdens een ehbo-cursus. Dat is precies de reden waarom steeds meer mensen de ehbo cursus in Nijmegen willen gaan volgen. Want in niet al teveel tijd leer je daar hoe je moet reageren wanneer er zich vervelende (en soms dreigende) situaties voordoen. Om jou ook een beetje enthousiast te maken, hebben wij hieronder in het kort beschreven wat je allemaal leert, en waarom het zo belangrijk is.

Het verzorgen van brandwonden

Stel je voor: je morst hete koffie over je voeten, of je brandt je vingers aan een hete pan. Het is wel handig om dan te weten hoe je moet reageren, zodat je verdere schade kunt voorkomen. Tijdens een ehbo cursus leer je hoe je de brandwonden kunt verzorgen en verbinden. Dit is belangrijk omdat niet ieder soort verband geschikt is voor brandwonden.

Hoe je moet reanimeren

De meeste mensen gaan een ehbo cursus doen om te leren reanimeren. Het is niet voor niets één van de meest besproken onderdelen van de cursus. De reanimatie begint met een korte theoretische uitleg, waarna je zelf de mogelijkheid krijgt om reanimaties te oefenen op de daarvoor bestemde pop. Tijdens deze oefeningen leer je hoe vaak je borstpompen moet geven, voordat je overstapt op de beademing. Naast de reanimatie zelf, leer je tegenwoordig ook hoe je een AED kunt gebruiken. Dit kan de druk op jou verlichten.

Overige ongevallen en ongelukken

En dan is er nog tijd over, om andere ongevallen te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken, verstikkingen of schaafwonden. Het is belangrijk om de ernst van iedere wond in te kunnen zien, en te weten hoe je hier adequaat op kunt reageren. Dit maakt het volgen van een ehbo-cursus zeer de moeite waar. Hoewel we natuurlijk allemaal stiekem hopen dat we de kennis nooit zullen hoeven te gebruiken.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *