Het is bijzonder moeilijk om een soundtrack te krijgen zonder achtergrondlawaai, vooral in rumoerige ruimten. In sommige gevallen is het belangrijk dat de opnamen kunnen worden gedempt of verkleind om andere geluiden op te vangen. Om geluid dempen veilig te laten verlopen, is het aan te bevelen een professionele website te gebruiken, die weet hoe hij aan jouw behoeften kan voldoen.

Waarom het geluid uitschakelen in een audio?

Als je een audio- of video-opname van slechte kwaliteit hebt, of als een bepaald geluid de algehele kwaliteit van jouw band aantast, kan het van belang zijn het geluid te verwijderen of te verminderen. Gelukkig zijn er veel manieren om de situatie te verhelpen.

Voor de beste resultaten kun je de opname het best overlaten aan een geluidsexpert die precies weet welke behandeling in alle omstandigheden moet worden toegepast. 

Hoe geluid te verwijderen uit een audiobestand

Soms wordt het opgenomen geluid verstoord door parasieten die het bestand onhoorbaar of moeilijk hoorbaar maken. In dit geval is het belangrijk dat het geluid kan worden gefilterd met behulp van geavanceerde software, die het geluid niet zal beschadigen, maar juist zal verbeteren.

Daartoe selecteert de geluidstechnicus een gedeelte van het geluid dat de ongewenste ruis bevat en verwijdert dit uit de uiteindelijke opname. Op die manier krijg je een zuiver, helder geluid, vrij van de slechte ruis.

Als het ongewenste geluid afkomstig is van een videoband, is het veel moeilijker om de ongewenste geluidsfracties te verwijderen. Er bestaat software om dit te doen, maar er gaat niets boven de expertise van een echte geluidsprofessional. 

Alleen een professional in de geluidswereld weet hoe je geluid effectief verwijdert. Als je een groot bestand hebt met zones met veel ruis, of een video met onaangepast geluid, doe dan een beroep op de expertise van een technicus.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *