Een unieke manier of je bedrijf of jezelf te promoten? Een bedrijfsfilm laten maken zou wel eens iets voor jou kunnen zijn. Je komt misschien niet zo snel op het idee dat een echte film laten maken iets voor jou of jouw bedrijf is. Toch kun je een bedrijfsfilm op allerlei manieren inzetten. En de kosten vallen vaak mee. Je kunt daar vooraf goede afspraken over maken met de videograaf en films en video’s zijn er in alle soorten en maten.

Waarom een bedrijfsvideo laten maken?

Reclame maken met tekst lukt tegenwoordig steeds minder goed. Beeld moet het zijn. Foto’s en vooral bewegend beeld, een video dus, trekken meer aandacht. Vooral wanneer je jongeren als doelgroep hebt is een videofilm hét medium om hun aandacht te trekken. Als zzp-er kun je met een korte film jezelf en je dienstverlening onder de aandacht brengen. Het filmpje kun je op je website zetten en delen op je social media. Heb je een MKB-bedrijf of een nog iets groter bedrijf dan kun je ook een bedrijfsfilm maken om je bedrijf in beeld en onder de aandacht te brengen. Maar ook het presenteren van een nieuw product of een bedrijfsjubileum kunnen aanleidingen zijn om een film te laten maken.

Hier al eens aan gedacht?

Een bedrijfsfilm is ook een mooie manier om nieuwe medewerkers te werven of als inleiding bij een sollicitatieprocedure. Je kunt op een unieke manier je bedrijf in beeld brengen. Wanneer nieuwe medewerkers in dienst zijn getreden kunnen je ze via video’s verder laten kennismaken met hun werk, het bedrijf en de collega’s. Wanneer je een bedrijf hebt met een lange geschiedenis kan het bij een jubileum de moeite waard zijn via een film die geschiedenis in beeld te brengen. En dat jaarverslag dat elk jaar weer opnieuw geschreven moet worden, dat kan ook best eens via beelden worden gemaakt. Ga in overleg met en goed video-en filmbedrijf en overleg over de mogelijkheden.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.